Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Το ΔΝΤ έχει αντιευρωπαϊκή στάση – Τι είπε για τα εκλογικά σενάρια

«Το μείζον ζήτημα είναι τα εργασιακά, όπου το ΔΝΤ έχει μία στάση η οποία είναι σαφώς αντιευρωπαϊκή» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Σε όλους τους συνομιλητές που συναντήσαμε, διαπιστώσαμε ότι  δεν είναι δυνατόν σε τόσο κρίσιμα σημαντικά θέματα, όπως τα εργασιακά που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, ειδικά σε μία εποχή που πλήττεται η κοινωνικής της εικόνα, να έχει τέτοια βαρύτητα ένας μη ευρωπαϊκός οργανισμός. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζει το ΔΝΤ. Ουσιαστικά αυτοί που αυτή τη φορά θέλησαν να θέσουν τους εκβιασμούς είναι απομονωμένοι» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι τα εκλογικά σενάρια των τελευταίων ημερών είναι εκτός τόπου και χρόνου δήλωσε: «Φυσικά. Όποιος θέλει αυτή τη στιγμή, τη στιγμή δηλαδή που η οικονομία έχει σαφώς πάρει τον δρόμο της ανάκαμψης, δείτε τη σημερινή έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, όποιος επιδιώκει εκλογές αυτή την περίοδο ουσιαστικά θέλει να αναστείλει αυτή την ανάκαμψη της οικονομίας και ουσιαστικά όχι μόνο δεν προσφέρει εθνικό έργο, αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα συμπεράσματα του από την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε «όχι μόνο από τη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και από τις διμερείς επαφές που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με τον κ. Σουλτς και με τον κ. Γιούνκερ φάνηκε ότι υπήρξε μία απομόνωση όσων βιάστηκαν να προχωρήσουν και με όχι θεσμικό τρόπο, χωρίς συνεδρίαση του Eurogroup, στην περίφημη αυτή δήλωση για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Φαίνεται ότι αντίθετα με το παρελθόν, ο συσχετισμός δύναμης που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην είναι θετικός για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκβιασμών σε βάρος της χώρας μας. Νομίζω, όπως δήλωσε και χθες ο Πρωθυπουργός, μπορούμε να περιμένουμε βάσιμα την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου που είναι και ο βασικός μας πολιτικός στόχος»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο

Το ραντεβού Μητσοτάκη με Μέρκελ – Διερευνητική η πρώτη συνάντηση

Με ποια επιχειρήματα θα προσέλθει στην Καγκελαρία ο Πρωθυπουργός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ