Το μήνυμα του Παυλόπουλου για τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF

Την ανάγκη συμμετοχής όλων για την εκπλήρωση της αποστολής της UNICEF για τα φτωχά παιδιά, κυρίως δε για τα παιδιά-πρόσφυγες και πρωτίστως για τα ασυνόδευτα και ορφανά, υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία του Τηλεμαραθωνίου της UNICEF και της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι αυτή η συμμετοχή μας, ας είναι κι ένα είδος μνημόσυνου στις ψυχές όλων εκείνων των παιδιών που χάθηκαν, καθώς το καραβάνι της προσφυγιάς διασχίζει θάλασσες και στεριές, αναζητώντας έναν κόσμο Ειρήνης, Ανθρωπιάς και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος αναφέρει:

«Συμμετέχοντας εμπράκτως στην εκπλήρωση της μεγάλης αποστολής της UNICEF, ας δώσουμε και φέτος κάτι από τη σκέψη μας, την καρδιά μας και φυσικά τον οβολό μας, για κάθε φτωχό παιδί. Κυρίως δε, ας το κάνουμε για τα παιδιά- πρόσφυγες, για τα παιδιά θύματα του πολέμου. Και πρωτίστως για τα ασυνόδευτα και τα ορφανά παιδιά, για τα οποία το βάρος της προσφυγιάς γίνεται ασήκωτο εξαιτίας της εγκατάλειψης και της μοναξιάς.

Ας είναι δε αυτή η συμμετοχή μας κι ένα είδος μνημοσύνου στις ψυχές όλων εκείνων των παιδιών που χάθηκαν, καθώς το καραβάνι της προσφυγιάς διασχίζει θάλασσες και στεριές, αναζητώντας έναν κόσμο Ειρήνης, Ανθρωπιάς και Δικαιοσύνης. Έναν κόσμο τον οποίον εμείς, στο πλαίσιο της Ευρώπης, οφείλουμε να οικοδομήσουμε χωρίς καμιά χρονοτριβή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος στη Le Figaro: Οι πολιτικές λιτότητας αύξησαν τις κοινωνικές ανισότητες

Πολλαπλά μηνύματα Παυλόπουλου στη συνάντηση με Ολάντ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι η λιτότητα είναι εις βάρος της Ευρώπης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ