Το μήνυμα του Παυλόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

«Ο άνθρωπος και τα θεμελιώδη δικαιώματά του δοκιμάζονται σήμερα κατά τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνο, δοθέντος ότι οι εχθροί τους είναι όχι μόνο πολλαπλοί αλλά ορισμένοι απ’ αυτούς –κι ίσως οι πιο διαβρωτικοί- απειλητικά υποδόριοι» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Μπροστά σ’ αυτές τις προκλήσεις, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και υπονομεύουν την συνοχή κοινωνιών και λαών, ιδίως οι λαοί της Ευρώπης, ως εκ του ιστορικού μας ρόλου, οφείλουμε ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.  Κυρίως δε τις ευθύνες της αποκατάστασης της ειρήνης, της θωράκισης της Δημοκρατίας και της αποτελεσματικής καταπολέμησης των ακραίων ανισοτήτων, πρωτίστως μέσω της εμπέδωσης της Δικαιοσύνης και του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου» προσθέτει ο κ. Παυλόπουλος.

«Και δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει να επιδιώξει την ολοκλήρωσή της, με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση της αξίας του ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, υφ’ όλες της τις εκφάνσεις» καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος καβγάς Τσακαλώτου – Οικονόμου στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μπακογιάννη: Επικοινωνιακά τρικ οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ