Παπαδημητρίου: Πρόβλημα για τις επιχειρήσεις η χρηματοδότηση, όχι η φορολογία – BINTEO

«Η συζήτηση που κάνουμε για τον Προϋπολογισμό 2017 ενέχει μία σοβαρή αδυναμία», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Επικεντρώνεται σε μία σημαντική, αλλά όχι κυρίαρχη πτυχή του, όπως είναι κάποια επώδυνα μέτρα προσαρμογής με βασικότερο την αύξηση της φορολογίας, αλλά παραβλέπει το γεγονός ότι έχουμε τον πρώτο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μία οκταετία».

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι χρήσιμες, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017, τονίζοντας πως «όλοι θα έπρεπε να τις στηρίζουν, αντί να τις δυσφημούν, πολύ περισσότερο που φέτος άρχισαν να υπάρχουν και θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη».

Παράλληλα επισήμανε ότι το πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και όχι η φορολογία.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «βαθμιαία μείωση φορολογικών συντελεστών», υπογραμμίζοντας ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι κοντά με αυτούς της Πορτογαλίας και χαμηλότεροι από της Ισπανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στόχος του προϋπολογισμού είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις με βάση έρευνα αντιμετωπίζουν δυσμενέστερη κατάσταση στο θέμα της χρηματοδότησης και όχι της φορολογίας».

Το πρόβλημα είναι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, οι περισσότερες απόρριψης αιτήσεων, τα υψηλότερα ενέχυρα, εξήγησε, και τόνισε ότι «η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι το σημαντικότερο θέμα όχι η φορολογία».

Δείτε τη δήλωση του υπουργού στη Βουλή:

Διαβάστε επίσης:

Άγριος καβγάς Τσακαλώτου – Οικονόμου στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μπακογιάννη: Επικοινωνιακά τρικ οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ