Διευκρινίσεις Λεβέντη: Η πρότασή μου αφορά σε περικοπή μισθών και συντάξεων άνω των 1500 ευρώ

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Ένωση Κεντρώων σχετικά με τη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη που προκάλεσε αίσθηση. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε την Κυριακή ότι θα έκοβε 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με σημερινή ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων διευκρινίζει ότι η πρόταση αφορά σε περικοπή μισθών και συντάξεων άνω των 1500 ευρώ μηνιαίως.

“Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Β.Λεβέντης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα έκανε σε συνέδριο στη Λάρισα δηλώσεις, μιλώντας για ανάγκη γενναίου εξοπλιστικού προγράμματος παραγγελίας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς για την Πολεμική μας Αεροπορία. Τόνισε μάλιστα, ότι δεν αμφιβάλλει ότι όλοι οι Έλληνες θα αποδεχθούν μείωση μισθών και συντάξεων για το σκοπό αυτό. Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι θεώρησαν την κουβέντα αυτή του κ. Λεβέντη , ως πρόταση για μείωση μισθών και συντάξεων κατά 200 ευρώ μηνιαίως, αναφέρουμε ότι η περικοπή αυτή αφορά τους έχοντες μισθό ή σύνταξη άνω των 1500 ευρώ μηνιαίως και έρχεται να προστεθεί στις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων  για παύση των συντάξεων των πλουσίων ( που έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές άνω των τριών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως), για συγχώνευση των πολλαπλών συντάξεων σε μια με ανώτερο όριο τα 1500 ευρώ μηνιαίως, για κατάργηση των συντάξεων των τέως βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 και μείωση του μισθού όλων των αιρετών κατά 50%. 

Σε όσους έσπευσαν να μας χλευάσουν για την πρότασή μας, τους ζητάμε τώρα μετά την διευκρίνηση μας να μας πουν την γνώμη τους και εκ δευτέρου τους ρωτάμε , η άμυνα της χώρας μας είναι ζήτημα δευτερεύον που χωράει αμπελοφιλοσοφίες;” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Λεβέντης

Λεβέντης: Θα έκοβα άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ