Μηνύματα Tσίπρα: Να σταματήσουν οι παράλογες αξιώσεις της Άγκυρας- Αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις αρχών

Η συνθήκη της Λωζάννης είναι το βασικό στοιχείο ισορροπίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από την Κομοτηνή, στο πλαίσιο περιοδείας του. 

Η βάση της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η εμπιστοσύνη, και η σταθερή προσήλωση σε όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο, τόνισε, σημειώνοντας ότι η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι μια ενέργεια απαράδεκτη που δεν βοηθά τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Κάλεσε δε την Άγκυρα να σταματήσει «τις παράλογες αξιώσεις που δεν προσφέρουν τίποτα παρά να υπονομεύουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης. Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες για την αποφασιστικότητά μας».

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών 

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας ανέφερε,. υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες. Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος.

Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίση ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας.

Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.

Τσίπρας: Νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας κ��ι να φέρουμε δουλειές και εργασία

Νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας, να φέρουμε δουλειές και εργασία και αυτό περνάει μέσα από τη δίκαιη ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην Κομοτηνή υπογραμμίζοντας πως η έρευνα και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η παραγωγική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέας είναι καθοριστικής σημασίας, ανέφερε επισημαίνοντας πως ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας είναι βασικός για τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης και τα συνεργατικά σχήματα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Για το κυπριακό ανέφερε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές υπογραμμίζοντας πως η ελπίδα στην Κύπρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την προσπάθεια. Ο κυπριακός λαός δικαιούται να ζει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή και εγγυήσεις.

Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Τα σύνορα δεν επανακαθορίζονται και τόνισε πως η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ για το ελληνικό πρόγραμμα

Μαξίμου: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ