Σπίρτζης: Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πληρωθούν γρήγορα

Την εκτίμηση ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα κατατεθούν γρήγορα, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Οργανισμό για τη διαφορά από τον ΦΠΑ, διατύπωσε, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σε σχέση με τον ακριβή χρόνο της καταβολής (σ.σ. η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ εισπράττει με ΦΠΑ 13% και αποδίδει με 24%).

Με την ευκαιρία περιήγησής του στον σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων, σημείωσε: «οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πληρωθούν, γιατί καταλήξαμε σε συμφωνία σε σχέση με τις διαφορές που υπάρχουν για τον ΦΠΑ με τον ΟΑΣΘ. Η συμφωνία που έγινε είναι αυτά τα χρήματα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να τα διαθέσει για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τα χρήματα θα κατατεθούν γρήγορα».

Ερωτηθείς αν πρόκειται να κατατεθεί προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΟΑΣΘ, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε: «Προκαταβολικά η επιχορήγηση δεν προβλέπεται να δοθεί. Δεν έχουμε καμία τέτοια συμφωνία. Αυτό που θα γίνει είναι, βάσει της συμφωνίας, ότι θα αποδοθεί ο ΦΠΑ όπως δικαιούται να τον πάρει ο ΟΑΣΘ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους

Ο Κορκίδης για την Black Friday: Ok, why not?

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ