«Είμαστε σε δύσκολη φάση, αλλά η διαπραγμάτευση θα κλείσει»

Του Βασίλη Σκουρή

Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί εντός των χρονικών ορίων αναμένεται να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Είμαστε σε δύσκολη φάση, αλλά η διαπραγμάτευση θα κλείσει» αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ενώ θα διαβεβαιώσει για τη βούληση της ελληνικής πλευράς να υπάρξει συμφωνία χωρίς νέα μέτρα λιτότητας και χωρίς οπισθοχώρηση από τις βασικές κόκκινες αρχές στα εργασιακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποστείλει μηνύματα συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σταθερότητας στη χώρα, ενώ θα ζητήσει από τους δανειστές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, πρωτίστως για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Παράλληλα θ�� επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το Real.gr, θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό πρωτίστως επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει πολιτική συμφωνία με τους δανειστές.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το αντικείμενο της συνεδρίασης του «Ουάσιγκτον Κλαμπ» την Παρασκευή στις Βρυξέλλες είναι η προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέες απαιτήσεις από τη χώρα μας, με «δόλωμα» την μείωση του χρέους.

Οι περιοδείες

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μπαίνει ο κύκλος περιοδειών που ξεκινά από αυτή την εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έγραψε την Κυριακή η Realnews, καθώς διαβλέπουν πίσω από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης.

Γκρίνια από την ΚΟ

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται έτοιμο να αντιμετωπίσει τη γκρίνια και τη δυσαρέσκεια μερίδας βουλευτών, οι οποίοι αναμένεται να μιλήσουν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, αφού βεβαίως προηγουμένως -και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού- κλείσουν οι πόρτες για τα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της ΚΟ από την Γραμματέα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Ζαχαριάδη.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

ΑΝ.ΕΛ: Ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ