Μητσοτάκης: Ή εγώ ή ο Τσίπρας – BINTEO

«Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση» είναι ο τίτλος του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου που έδωσε την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη «συγκατοίκηση» στο πάνελ της εκδήλωσης στην Τεχνόπολη.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος έκατσαν δίπλα-δίπλα δημιουργώντας ιδιαίτερους συμβολισμούς για τα διλήμματα που θα τεθούν πριν από τις εκλογές, όποτε και εάν γίνουν, αλλά και την επόμενη μέρα της κάλπης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στο σύντομο χαιρετισμό του ήταν ξεκάθαρος: «Ή εγώ ή ο Τσίπρας, ή με εμάς ή με τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα «πανστρατιάς για μια νέα πατριωτική αλήθεια που υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος».

«Επάνω στην αλήθεια θα στηριχθεί ο νέος πατριωτισμός τον οποίο εμείς υπηρετούμε και υψώνουμε ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό που μας καταστρέφει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πέταξε το μπαλάκι σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Παγουλάτου, στήριξε για μια ακόμη φορά το έργο του Αντώνη Σαμαρά: « Όπως γράφει και ο Γιώργος “το 2014 ήταν σαφής η βελτίωση όλων σχεδόν των δεικτών… Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κατάφερε να επιδεινώσει ξανά την κρίση ”ως αποτέλεσμα τυχοδιωκτικών πολιτικών χειρισμών”».

Δείτε το βίντεο:

Πρόσκληση – έκπληξη από Βενιζέλο

«Έρχεται τέταρτο μνημόνιο» προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εστίασε στη «μετα-μνημονιακή» και «μετα-λαϊκίστικη» περίοδο για τη χώρα.

Αίσθηση προκάλεσε η «απάντηση» που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Θα στεναχωρήσω το φίλο μου τον Κυριάκο, η λύση δεν είναι η επιστροφή σε μία μονοκομματική κυβέρνηση θα πρέπει να προσκληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος στην πρόσκληση του βιβλίου αναγραφόταν ως «Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης» και «Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου».

Κατά ΣΥΡΙΖΑ ο «λαβωμένος» Θεοδωράκης

Λίγες ώρες μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την αιχμηρή απάντηση της Σεβαστουπόλεως, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το πάνελ της εκδήλωσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, λέγοντας ωστόσο πως «αυτό το τέρας το έχουν εκθρέψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Έσπευσε πάντως να διαχωρίσει τους παριστάμενους με τη φράση «κάποιοι αντιστάθηκαν…».

Διαβάστε επίσης:

Tο συγκινητικό μήνυμα του Πλεύρη μετά την έξοδό του από την Εντατική

Βερναρδάκης: Το κόμμα πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής και όχι παρακολούθημα της κυβέρνησης

Σταϊκούρας: Ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι η οικονομία σέρνεται στο τέλμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ