Βρούτσης: Και τον Νοέμβριο θα έχουμε αρνητικό ρεκόρ απολύσεων

Στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης στο ερώτημα αν έχει πληροφορίες ότι μπορεί να έχουμε σημαντικές υποχωρήσεις από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά, απάντησε:

«Το θεωρώ δεδομένο, δεν είναι θέμα πληροφοριών. Έχουμε το συγκριτικό προηγούμενο και βλέπω το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Κοιτάξτε δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση, ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε και οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν. Πως, αφού δεν έγινε νομοθετική παρέμβαση; Βεβαίως και μειώθηκαν. Χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση όταν φέρνεις ΦΠΑ 24% και μειώνεις την αγοραστική δύναμη όλων των εργαζομένων; Μειώθηκε ο μισθός των εργαζομένων με ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ: «Όταν προχθές η Εργάνη με 82.810 ένα πολύ αρνητικό πρόδρομο κλίμα για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Έχουμε ιστορικό ρεκόρ απολύσεων μέσα στον Οκτώβρη και οι πληροφορίες μου λένε -και κρατήστε το αυτό διότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκα γι’ αυτό τον Οκτώβρη- ότι και τον Νοέμβριο θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ απολύσεων συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες. Μακάρι να διαψευστώ. Όταν τα δύο χρόνια αυτά με ΣΥΡΙΖΑ “κοκκίνισε” η αγορά εργασίας, πήραν κεφάλι και έγιναν κυρίαρχες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δεν έχουμε οπισθοδρόμηση των εργατικών δικαιωμάτων και των εργαζομένων;. Φυσικά, ποτέ δεν λέμε ότι ήταν ευχαριστημένοι με την προηγούμενη κατάσταση και πρώτος εγώ θα το πω, αλλά τώρα πήγαμε πολύ προς τα πίσω, πολύ χειρότερα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ