Ο διάλογος Τσίπρα-Ομπάμα για τα παιδιά τους και τις διακοπές

Για φιλικό και πολύ θετικό κλίμα ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Αλέξη Τσίπρα,τόσο στις δημόσιες δηλώσεις τους όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν φιλικός προς τον πρωθυπουργό (τέσσερις φορές τον αποκάλεσε στις επίσημες δηλώσεις του «Αλέξη»), ενώ και στο δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν και σε πολύ προσωπικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια ως πολίτης στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να μην αλλάξει σχολείο η μικρότερη κόρη του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η θητεία του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετά δύσκολη. “Δεν είμαι μόνο Πρόεδρος των ΗΠΑ”, φέρεται να είπε σε μια αποστροφή του λόγου ο Μπαράκ Ομπάμα, εννοώντας ότι έχει στο κεφάλι του αρκετά προβλήματα που δεν αφορούν, κατ’ ανάγκη, τους πολίτες των ΗΠΑ.

Επίσης, οι αναφορές στην οικογένειά του ήταν συχνές και δεν παρέλειπε να τονίσει την σημασία που διαδραμάτισε η σύζυγος του Μισέλ στα δύσκολα αυτά 8 χρόνια της προεδρίας των ΗΠΑ. Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα έδειξε γνώστης του βιογραφικού του Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε πώς και ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την πολιτική και πόσο άλλαξε η ζωή του από τη μέρα που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε και για την οικογένειά του και τους δύο του γιούς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με την οικογένεια του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών για το ποια μέρη της Ελλάδας θα πρέπει να επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, για τα οποία κανείς από τους δύο ηγέτες δεν αποκάλυψε…

 

Διαβάστε επίσης

Τα tweet του Τσίπρα μετά την αναχώρηση του Ομπάμα

Τι εντυπωσίασε τον Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης- Τι είπε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Έλληνας υπουργός που είπε στον Ομπάμα ότι τον ψήφισε δύο φορές

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ