Κουρουμπλής: Ο Ομπάμα έστειλε μήνυμα και στο ΔΝΤ να σταματήσει να ζητεί λιτότητα

Στη σημασία της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας  στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος το μήνυμα που απηύθυνε από την Αθήνα αφορούσε και το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε μήνυμα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να σταματήσει να ζητεί περισσότερη λιτότητα.

«Θα καταλάβει και το ΔΝΤ όταν αυτή τη στιγμή ο Ομπάμα παίρνει μία τέτοια θέση, η οποία είναι ρεαλιστική, διότι η Ελλάδα ακολούθησε αυτούς τους δρόμους που λένε αυτοί οι κύριοι και έκανε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις –και τώρα- ό,τι μπορούσε να κάνει περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Στην επισήμανση αν με τα λεγόμενά του εννοεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έστειλε μήνυμα και στο ΔΝΤ να σταματήσει να ζητεί περισσότερη λιτότητα ο υπουργός ναυτιλίας απάντησε: «Βεβαίως. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε ό,τι ωφελεί τη χώρα. Τώρα αυτό που ωφελεί τη χώρα είναι αυτό που λέει ο Ομπάμα. Το να καθόμαστε όλοι μαζί να μοιρολογούμε και να κλαίμε, τότε τι προσπάθεια να γίνει από τη στιγμή που αποδεχόμαστε ότι το μοιραίο ήρθε και τελείωσε το μέλλον αυτής της χώρας;».

Και σημείωσε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα όπως και να τα περιγράψει κανείς. Από κει και πέρα οφείλουμε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και αυτό κάνουμε και εμείς και ο Πρωθυπουργός και πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες. Και υπομονή και επιμονή και πολύ μεγάλο πείσμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Ο Ομπάμα για το ελληνικό χρέος, τους πιστωτές και η προτροπή στους νέους – ΒΙΝΤΕΟ

Το tweet του Κουμουτσάκου για την ομιλία του Ομπάμα

Με χαλαρή διάθεση ο Ομπάμα στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ