Ο Ομπάμα για το ελληνικό χρέος, τους πιστωτές και η προτροπή στους νέους – ΒΙΝΤΕΟ

«Εδώ στην Ελλάδα, καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Για να παραμείνει η Ελλάδα ανταγωνιστική έπρεπε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις… Σήμερα ο προϋπολογισμός σας εμφανίζει πλεόνασμα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Eπίσης ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στους πιστωτές, λέγοντας: «Εγώ θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που διευκολύνουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Το χρέος είναι κλειδί για να ανακάμψει η χώρα».

Αναφέρθηκε και στους νέους της Ελλάδας, τους οποίους προέτρεψε να μείνουν στη χώρα μας: «Δεν πρέπει να μεταναστεύετε για να βρείτε δουλειά. Πρέπει να μείνετε εδώ και να μεγαλουργήσετε…. Η Δημοκρατία γίνεται απλούστερη όταν όλοι τρώνε το ίδιο φαγητό και λατρεύουν τον ίδιο Θεό».

Κλείνοντας, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «οι θεσμοί είτε στην Ελλάδα, είτε στις Βρυξέλλες, είτε στις ΗΠΑ, πρέπει να απαντάνε στις αναζητήσεις των πολιτών… Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος χρειάζεται μία ευημερούσα και δημοκρατική Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Η αναφορά του Ομπάμα στον Περικλή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ