Ο Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Μην λησμονάτε τη χώρα μας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου δόθηκε το επίσημο γεύμα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα, εξαίροντας την προσωπικότητά του και το ρόλο του παγκοσμίως. 

«Η προσωπικότητά σας θα ακτινοβολεί για πολύ», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Από την Αθήνα που έχει ως σύμβολο τον Παρθενώνα σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε με τις ίδιες αρχές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του, θυμίζοντας την φράση του ποιήματος του Ελύτη: «Σας παρακαλώ μην λησμονάτε τη χώρα μας».

Νωρίτερα αναφέρθηκε στο ρόλο των ΗΠΑ και ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού και της Ευρώπης για το ρόλο της Αμερικής στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι «Ανταποκρινόμαστε με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα. Εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τον πρόσφυγα και αναμένουμε την αντίστοιχη αλληλεγγύη από τους εταίρους μας, αλλά δεν έχει υπάρξει. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων ελλήνων και μένουμε πιστοί στην παράδοση».

Παράλληλα είπε ότι «συνεργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε την τζιχαντιστική τρομοκρατία».

Πρόσθεσε όμως ότι «για να μπορέσουμε όμως να συνεχίσουμε την αλληλεγγύη και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά Αμερική, Ευρώπη και Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Η πρόποση του Ομπάμα στα ελληνικά – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν στο δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα – ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος – Ομπάμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ