Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ ο Ιερώνυμος – Αναφέρθηκε στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

Στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

«Εξανιστάμεθα όταν ακούμε ότι πέρα από το έργο μας ανακατευόμαστε στα αλλότρια ή ότι ζητάμε δήθεν εξουσία. Φυσιολογικά δε είναι δυνατό να το κάνουμε αυτό, όταν δεν μας έχει δοθεί τέτοια επιλογής ζωής μέσα στην αποστολή μας», είπε ο κ. Ιερώνυμος και διευκρίνισε ότι «άλλο πράγμα είναι να ζητάς εξουσία, αυτή που δεν επιτρέπεται και άλλο να είσαι υπεύθυνος παιδαγωγός, που οδηγεί τους ανθρώπους και να μην έχεις λόγο για τις επιλογές, να μην έχεις λόγο για τις καταχρήσεις, να μην έχεις λόγο για την αλαζονεία την υπερφίαλη».

«Πρέπει να ξεκαθαριστούν αυτά: Άλλο η διακονία, άλλο η παιδεία, άλλο η εξουσία και άλλο η γνήσια και ειλικρινής παρατήρηση», υπογράμμισε.

Ο κ.Ιερώνυμος χαρακτήρισε «κακά σημάδια πονηρίας […] τη διαστρέβλωση, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν, των πραγμάτων της Εκκλησίας», συμπληρώνοντας ότι «εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο, αλλά συνεχίζουμε αυτό που μας είπε ο Κύριος».

Εκ μέρους του υπουργείου παιδείας στην τελετή παραβρέθηκε ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τζανακόπουλος: Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον

Δένδιας: Η ΝΔ έλαβε τις θεσμικές διαβεβαιώσεις ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ

Συναίνεση στη βουλή για το ΕΣΡ – Οι διάλογοι και το παρασκήνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ