Η Μπακογιάννη για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Η κυβέρνηση να εκπέμψει μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία

Στο τρομοκρατικό χτύπημα τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Είναι άκρως ανησυχητικό. Έχουμε έξαρση. Ούτε οι δηλώσεις Γιωτόπουλου για τις οποίες μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι περάσαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τελείως στο ντούκου, ούτε η γενικότερη δραστηριότητα η οποία υπάρχει από ρουβίκωνες, μέχρι αυτούς οι οποίοι έστειλαν τη χειροβομβίδα. Είναι διαφορετικά βέβαια, στην ίδια λογική όμως, στη λογική της αποσταθεροποίησης. Η λογική της αποσταθεροποίησης έχει απέναντί της τη λογική της μηδενικής ανοχής. Η Δημοκρατία έχει μηδενική ανοχή σε αυτά, δεν έχει λίγο ανοχή. Είναι μηδενική η ανοχή στη βία και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή δεν έχει εκπέμψει το μήνυμα αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Και την καλώ σήμερα παραμονή της επίσκεψης Ομπάμα, παραμονή των Δεκεμβριανών, παραμονή των διαφόρων γεγονότων να εκπέμψει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής. Έχει σημασία και για την εξωτερική πολιτική και για την εσωτερική δημόσια ασφάλεια και τάξη».

Συνέχισε δε λέγοντας η πρώην υπουργός: «Η κυβέρνηση δεν έχει στείλει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής. Επί Παρασκευόπουλου, υπουργού δικαιοσύνης, το μήνυμα ήταν 100% διαφοροποιημένο από αυτό το οποίο λέω εγώ μηδενική ανοχή. Περιμένω να δω τώρα το μήνυμα του καινούργιου υπουργού Δικαιοσύνης. Η ουσία της υπόθεσης είναι υπόθεση Τσίπρα και το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε τέτοια φαινόμενα είναι τελικώς θέμα πρωθυπουργού της χώρας. Και καλείται ο κ. Τσίπρας να το εκπέμψει και να το εκπέμψει τώρα. Όχι να περιμένουμε να έχουμε άλλου είδους φαινόμενα ακόμα τα οποία ενδεχομένως να δούμε μπροστά μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ