Σκουρλέτης: Δεν υπογράψαμε πώληση του 17% της ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

«Επί 13 μήνες κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Μπορέσαμε -παρότι υλοποιήσαμε μια πολιτική που δεν είναι δική μας- να βάλουμε το δικό μας άρωμα», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ήμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις του Σεπτεμβρίου του 2015… Θεωρώ ότι κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες. Τη μάχη για τα δημόσια δίκτυα του ΑΔΜΗΕ. Είναι πλέον σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός.

«Μπορέσαμε και μείναμε συνεπείς με βάση αυτό που λέγαμε όταν ξεκινάγαμε. Ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, εξασφαλίσαμε έκτακτη ρευστότητα για τη ΔΕΗ, ύψους 1 δισ. για το 2017» είπε ο κ. Σκουρλέτης και ζήτησε να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ, για το οποίο είπε πως είναι ένα δογματικό και παρωχημένο σχέδιο της προηγούμενης διακυβέρνησης Σαμαρά. Από όποια θέση και να είμαι, συμπλήρωσε, «και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ».

«Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια που κάναμε, μία προσπάθεια η οποία δεν στέκεται απλά και μόνο στο περιθώριο για να ασκεί κριτική, αλλά είναι προσπάθεια μιας Αριστεράς που παρεμβαίνει στο γίγνεσθαι, προσπαθώντας να βάλει το δικό της αποτύπωμα, πρέπει να ολοκληρωθεί με την άρνηση να πωληθεί το 17% της ΔΕΗ. Ένα παρωχημένο σχέδιο, το οποίο είναι μία κληρονομιά που δεν μπορείς να αποποιηθείς μεν, επειδή μιλάμε για τη συνέχεια του κράτους από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά που έχει ξεπεραστεί πια από τα ίδια τα γεγονότα και που θα λειτουργήσει ως Κερκόπορτα για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», είπε ο κ.Σκουρλέτης και συνέχισε: «Από όποια θέση, προσωπικά, και αν είμαι θα το υπερασπιστώ στο υπουργικό συμβούλιο, στη Βουλή. Διότι είμαι απόλυτα πεισμένος ότι είναι ένα σχέδιο δογματικό, παρωχημένο το οποίο έχει μόνο μία πολιτική στόχευση να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση δεν λιποτάκτησε, έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης ενώ υπογράμμισε ότι: «Στόχος, οι επόμενες γενιές να λένε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχασε ποτέ τον προσανατολισμό της, παρά τους συμβιβασμούς».

«Φεύγουμε από το υπ. Ενέργειας με ψηλά το κεφάλι και πιστοί προς τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε ακόμη πως: «Εάν έφτιαχνα κυβέρνηση, ο πρώτος που θα σκεφτόμουν για το υπουργείο Ενέργειας θα ήταν ο Γιώργος Σταθάκης».

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.

 

Διαβάστε επίσης:

Γαβρόγλου: Καμία αλλαγή στα θρησκευτικά – Τι είπε για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ