Ο Κουμουτσάκος για το ΕΣΡ: Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο

Στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη μεταστροφή των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την πρόταση Μορώνη μπορούμε να προσδοκούμε ότι την Πέμπτη θα έχουμε ΕΣΡ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε:

«Θέλω να ελπίζω ότι την Πέμπτη, μέχρι την Πέμπτη, η κυβέρνηση θα έχει κατανοήσει ότι όλες οι μεθοδεύσεις της έχουν οδηγήσει σε ένα απόλυτο αδιέξοδο, σε μία νοσηρή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε. Η ΝΔ χθες δημοσιοποίησε πρόταση νόμου που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το μαύρο, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης και φέρνει και χρήματα στα δημόσια ταμεία».

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν κάνει καμία μνεία στην πρότασή της σχετικά με το τίμημα των αδειών, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε:

«Ο καθορισμός του τιμήματος των αδειών προκύπτει από μία εκτίμηση πολλών παραγόντων στον χρόνο που θα κριθεί. Δηλαδή, το ενδιαφέρον, τις δυνατότητες της αγοράς. Αυτή τη στιγμή η εξίσωση αυτή για τον καθορισμό του τιμήματος έχει μόνο αγνώστους Χ. Θα ήταν νομίζω και βιαστικό και λάθος, που μπορεί να μην επιβεβαιωθεί από τη ζωή, το να προχωρήσει κάποιος σε έναν αυθαίρετο λεπτομερή καθορισμό του ύψους του τιμήματος».

Και πρόσθεσε: «Άκουσα και ακούω συνεχώς αυτή την καραμέλα της κυβέρνησης περί εξυπηρέτησης καναλαρχών. Από την αρχή αυτής της συζήτησης μέχρι και σήμερα η ΝΔ είχε ως κύριο, μόνο μέλημά της και μόνη της προτεραιότητα την ανάγκη να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών, η πολυφωνία και στην ουσία της ο πυρήνας της δημοκρατικής λειτουργίας που είναι η ενημέρωση η ανεμπόδιστη και αχειραγώγητη. Αυτό ήταν και αυτό παραμένει το μόνο κριτήριο της πολιτικής μας. Ξέρω ότι υπάρχει μία κριτική για το τι συνέβαινε τα προηγούμενα 27 χρόνια. Εμείς με παρρησία έχουμε αποδεχθεί ότι πράγματι το περιβάλλον των προηγούμενων ετών έπρεπε να ρυθμιστεί κι αυτό δεν έγινε. Ομως το τι έφταιξε είναι μία συζήτηση άχαρη, ανήκει στους ιστορικούς και στους ιατροδικαστές. Η πολιτική και οι πολιτικοί που σέβονται τον ρόλο που έχουν πρέπει να προτείνουν λύσεις για το παρόν και το μέλλον. Η ΝΔ το έκανε χθες με την πρότασή της».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ