Διπλό «όχι» από τη ΝΔ

Του Θάνου Τριανταφύλλου

 

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Βύρωνα Πολύδωρα, ως επικεφαλής του νέου Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε άμεσα.

Επικοινώνησε με το στενό του επιτελείο και έπειτα από μισή ώρα η απόφαση είχε ληφθεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έδινε στήριξη στο πρόσωπο του πρώην υπουργού της ΝΔ. Οι λόγοι πολλοί. Κάτι οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα τον Φεβρουάριο πως «η στάση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι απαράδεκτη», κάτι το φλερτ του με τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια επιλογή που συμφωνεί με το νόμο-Παππά, έναν νόμο που το ίδιο το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικό», λέει στο Real.gr στενός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ.

Από την άλλη στην Πειραιώς «βλέπουν» στην επιλογή Πολύδωρα, ως μία ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπείρει… διχασμό και εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας ένα πρόσωπο καραμανλικής προέλευσης.

«Η προσπάθεια να σκεπάσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στη χώρα δε θα περάσει», επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Πάνω από όλα, όμως, το γαλάζιο στρατόπεδο δεν ήθελε να πέσει στην…παγίδα, που όπως λέει, πήγε να του στήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ποια ήταν η παγίδα; Να στηρίξει η ΝΔ τη σύσταση του ΕΣΡ και να εγκλωβιστεί στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, «πρώτα θα οριστικοποιηθεί το νέο νομικό πλαίσιο, με κατάργηση του νόμου Παππά, και μετά θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στέλνει ένα σαφές μήνυμα:

H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξει ούτε το νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση για τις «προσωρινές άδειες», ούτε τη συγκρότηση του ΕΣΡ, εφόσον αυτός εμπεριέχει όρους που θα ποδηγετούν την ανεξάρτητη αρχή από την κυβέρνηση.

«Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο υπάρχον ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ούτε καν προσωρινή», λέει στο Real.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση το «γαλάζιο» επιτελείο θέλει εκείνο να ορίσει την ατζέντα και να καταθέσει τη δική του νομοθετική πρόταση τη Δευτέρα.

Η πρόταση επαναφέρει στο ΕΣΡ τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον περιορισμό του αριθμού των καναλιών. Όπως διαμηνύουν από την Πειραιώς, λύση στο αδιέξοδο μπορεί να βρεθεί, μόνο μέσα από την υιοθέτηση της δικής της πρότασης ή τουλάχιστον αυτή να είναι η βάση της συζήτησης για την επόμενη ημέρα.

Όπως και να έχει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τη Δευτέρα, ώστε να του μεταφέρει την ανησυχία του για τη θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης.

Από την άλλη στην Πειραιώς, ξεκαθαρίζουν πως σκέψεις για πρόταση μομφής είτε προς την κυβέρνηση, είτε προς τον κ. Παππά δεν υπάρχουν.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

“Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει για το ΕΣΡ”

Ο Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολύδωρα: Μας ξεφτιλίζετε…

Η απάντηση του Παπαδημούλη στον Άδωνι για τον Πολύδωρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ