“Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει για το ΕΣΡ”

Του Βασίλη Σκουρή

Και νέες κινήσεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας, συγκρότησης του ΕΣΡ την προσεχή Δευτέρα, αναμένονται το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση.

«Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ», δηλώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που παρά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου από την αξιωματική και την ελάσσονα αντιπολίτευση εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια επίτευξης συναίνεσης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, μετά την ήττα της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργεί «γραμμή άμυνας» και στοχεύει να μεταφέρει την πολιτική σύγκρουση με την αντιπολίτευση στο αν το μεταβατικό διάστημα, έως ότου το νέο ΕΣΡ (εφόσον συγκροτηθεί, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν φαίνεται) πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό, τα κανάλια που θα εκπέμπουν θα πληρώνουν το δημόσιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου στο θέμα αυτό επιδιώκει να ρίξει το γάντι στην αντιπολίτευση και εφόσον βρει έδαφος για συζήτηση και δεν υπάρξει άρνηση, θα αποδεχθεί ώστε το θέμα να συζητηθεί στο ΕΣΡ.

Διαφορετικά, ο Νίκος Παππάς, ενδέχεται να καταθέσει το «νόμο γέφυρα» που προβλέπει ετήσιες άδειες σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, με συνολικό τίμημα περίπου 25 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διαιρεθεί δια του αριθμού των καναλιών που θα εκπέμψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες έως τη γραμμή που θα ακολουθηθεί, με τη γραμμή της συναίνεσης να επικρατεί της σκληρής γραμμής.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε δυο σημεία:

– Πρώτον, στην τροπολογία που θα καταθέσει ο Νίκος Παππάς τη Δευτέρα το πρωί και που θα καταργεί το άρθρο 2 του νόμου Παππά, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για αδειοδότηση καναλιών από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Αποτέλεσμα θα είναι όλες οι αρμοδιότητες, όπως αυτή του διαγωνισμού να επιστρέψουν στο ΕΣΡ.

– Δεύτερον, στη Διάσκεψη των Προέδρων που συγκαλεί ο Νίκος Βούτσης το απόγευμα της Δευτέρας, με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολύδωρα προτείνει η κυβέρνηση για το ΕΣΡ – Όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ