Τα διεθνή ΜΜΕ για την απόφαση του ΣτΕ

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 4339 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το Reuters στο δημοσίευμα του κάνει λόγο για διακοπή της σταυροφορίας να ταράξει το αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ παράλληλα επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που λένε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Για πλήγμα στην κυβέρνηση που είχε αναδείξει τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ως ένα κομμάτι της εκστρατείας της κατά της διαφθοράς κάνει λόγο το Associated Press.

«Η απόφαση αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως μια νέα “σκούπα” που θα καθαρίσει τη λάσπη στην πολιτική» γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκθεση επισημαίνοντας το γεγονός της «αντιπολίτευσης» των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου στον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.

«Η απόφαση είναι ένα επώδυνο πλήγμα στην ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανακοινώσει με μεγάλη φανφάρα τη μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι θα καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους ισχυρούς ολιγάρχες», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Παππάς: Οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ