Παππάς: Θα προχωρήσουμε, δεν κάνουμε πίσω – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές κατά του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ, άφησε εκ νέου ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι αποφάσεις της ΕΡΤ είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας για την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ.Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας ότι με τη στάση της έστειλε μήνυμα  εγγύησης της αεροπειρατείας, ακόμα μίλησε για «κλειστό κύκλωμα» και «κλειστό κλαμπ καναλαρχών» και σημείωσε ότι αυτό το  καθεστώς δεν θα συνεχιστεί.

«Έπαιξε τα ρέστα της η ΝΔ – επικοινωνιακά και όχι μόνο- για να μπλοκάρει τις άδειες. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία 27 ετών», τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης περί παραίτησης λέγοντας πως «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και οι εκκλήσεις περί παραιτήσεως δεν έχουν βάση αυτή τη στιγμή».

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ έκανε λόγο για μια «καθαρά αρνητική» απόφαση προσθέτοντας ότι «δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά μια συγκεκριμένη διάταξη».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις» και έκανε αναφορά στο γεγονός ότι το ΣτΕ «ήταν που έκρινε συνταγματικό το “μαύρο” στην ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

«Υπάρχει κανείς που αυτή τη στιγμή λέει ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός; Περιμένω να ακούσω ποιο είναι το λογικό τίμημα. Κάναμε έναν διαγωνισμό κρυστάλλινο που η εσωτερική του λειτουργία και συνοχή ήταν διάφανη. Υπάρχει διάθεση να τοποθετηθούν τα κόμματα για το πώς πρέπει να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος πόρος;», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά τη νέα ρύθμιση ο κ. Παππάς είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιήσουμε το νομικό κενό που δημιουργήθηκε. Από Δευτέρα έρχεται νέα ρύθμιση».

«Όπως και να έχει τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών. Ευελπιστούμε σε άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, χωρίς προσκόμματα από τη ΝΔ», επεσήμανε.

Αν βρισκόσασταν στη θέση μου μπροστά σε τέτοια νομικά κενά (δεν υπήρχε ΕΣΡ) θα βλέπατε τα τεράστια εμπόδια, πολιτικά και νομικά. Λάθη μπορούν να γίνουν, αλλά πιστεύω ότι καλά πορευτήκαμε. Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω έτσι έπρεπε να προχωρήσουμε. Κάναμε τα πάντα για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.

Έπρεπε να αποδεχτούμε το προηγούμενο status quo ή να προχωρήσουμε. Και τώρα θα προχωρήσουμε, δεν θα κάνουμε πίσω.

Όπως είπε ο υπουργός οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων αναφερόμενος στα δελτία ειδήσεων που κατήγγειλαν το διαγωνισμό. «Όλοι θα κριθούμε πλέον από τις πολιτικές μας αποφάσεις θα συναινέσει η Ν.Δ. στη σύσταση του ΕΣΡ;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι τον νέο διαγωνισμό θα τον κάνει το ΕΣΡ ενώ θα μπορούν και άλλοι να συμμετέχουν στη νέα διαδικασία. Ωστοσο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αποφανθεί για τον αριθμό των αδειών αν δεν δει το σκεπτικό της απόφασης.

 

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και όλες οι αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Παππάς: Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ