Φάμελλος: Η όποια απόφαση του ΣτΕ θα γίνει αποδεκτή

«Η όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα γίνει αποδεκτή, θα ενσωματωθεί στη λειτουργία της Πολιτείας. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί. Ο λόγος που εμείς νομοθετήσαμε ήταν η τήρηση του Συντάγματος. Είχαμε πράγματι έναν σημαντικό σκόπελο που ήταν ο εκβιασμός και η μη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε κάνει τέσσερις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ανεξάρτητη Αρχή στον τομέα αυτόν. Όποια απόφαση κι αν πάρει το ΣτΕ θα ενσωματωθεί στην πράξη της διοίκησης και θα πρέπει εμείς, από αύριο, να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ήταν και η εντολή των πολιτών, να μπει τάξη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και το αίτημα της ΝΔ για άμεσες εκλογές, ο κ. Φάμελλος είπε: «Έχει αναπτυχθεί μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που και στο δημοψήφισμα και στις διπλές βουλευτικές εκλογές του ’15 είχαν σοβαρά προβλήματα αναντιστοιχίας σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Να παίρνουμε συμπεράσματα από όλα τα εργαλεία δημοσκοπήσεων, να τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώνουμε την πολιτική μας, όχι όμως να αναιρούμε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Σημείωσε δε πως «όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αίσθημα αστάθειας πολιτικής, το κάνουν για σκοπούς μικροκομματικούς, αλλά αμφισβητούν το δικαίωμα της χώρας στην ανάπτυξη» και επισήμανε πως «είναι προφανώς δημοκρατικό δικαίωμα η έκφραση γνώμης».

Τόνισε, ωστόσο: «Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε αυτά που έχουν γίνει αποδεκτά πλέον ακόμη και από τους πιο σκληρούς επικριτές της χώρας μας μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε την επιστροφή στις καρέκλες κάποιων οικογενειών που συνήθισαν να νέμονται την εξουσία στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ζαχαριάδης: Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση

Βρούτσης: Η ΝΔ πάντα έλεγε ότι θέλουμε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ