Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για την offshore της «Αυγής»

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” περί του «Κυπρίου των off shore και των Panama Papers».

«Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

“Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

‘Αραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής

Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η ‘αλεπού στο παζάρι'”.

“Στην προσπάθειά της να “βγάλει λαβράκι” για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτηρίζει “καταγέλαστη”, ενώ κάνει λόγο για “φιάσκο”.

“Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων”, αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει.

“Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα. Φιάσκο. Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί…”

Στη συνέχεια, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση – συνώνυμο της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να μην απαντά πρωτίστως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζητούν επιτακτικά να μάθουν ποια είναι η σχέση της με τον κ. Αρτεμίου. 

Για ακόμη μια φορά υπεκφεύγουν και πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν λένε, όμως, κουβέντα για την ταμπακιέρα. 

Επισκέφθηκε, ναι ή όχι, ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου; Με ποιους συναντήθηκε; 

Συνδέεται η επίσκεψή του, την οποία δεν διαψεύδει η παρέα του Μαξίμου, με τη συζήτηση στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”; 

Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” στο Μέγαρο Μαξίμου; 

Μέχρι που φθάνει η συνεργασία τους;  Τέλος, είναι τουλάχιστον κωμικό η απολογούμενη Κυβέρνηση να μιλά για “συνωμοσιολογικά δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχει το θάρρος να διαψεύσει, όταν για χρόνια δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με μυθεύματα που θα ζήλευε ακόμη και ο Αίσωπος».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Δεσμευτική για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ, όμως δεν θα σωπάσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Εκλογές – βαρόμετρο σήμερα για νέα πολιτική γραμματεία στον ΣΥΡΙΖΑ

σχολίασε κι εσύ