ΝΔ: Η κυβέρνηση για να παραμείνει στην κυβέρνηση χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους

«Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά, από το Νοέμβριο του 2015, για την υπόθεση του ανώτατου δικαστή, αλλά επέλεξε να μην τη διερευνήσει, καθώς αμφέβαλλε για τη νομιμότητα της προέλευσης του σχετικού υλικού» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Αξιολόγησε ότι έπρεπε να την κρατήσει στο συρτάρι του για ένα ολόκληρο χρόνο και την ανέσυρε όταν ο δικαστικός λειτουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή της κρίσεως του ανωτάτου δικαστηρίου επί του γνωστού θέματος αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Επομένως, ο κ. Παρασκευόπουλος ενήργησε βάσει ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού, μιας απαράδεκτης μεθόδευσης την οποία ομολόγησε, μιας κυβέρνησης σε αποδρομή» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει:

«Στην προσπάθειά τους να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία, χρησιμοποιούν αντιδημοκρατικές μεθόδους, που δεν αντιστοιχούν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη “συγγνώμη” στο Σώμα των Ελληνίδων και Ελλήνων Δικαστών, που στοχοποίησε απροκάλυπτα και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για να χειραγωγήσει την κρίση και τις αποφάσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι δικαστές. Η Νέα Δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών προασπίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Δείτε επίσης:

Μαξίμου: Η ΝΔ υιοθετεί τη γραμμή Σόιμπλε

Παρασκευόπουλος: Κινήθηκα με βάση τη νομιμότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Σπίρτζης για τηλεοπτικές άδειες: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο να το ξεχάσουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ