“Βόμβα” από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για Grexit και εκλογές

Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις άφησε το ενδεχόμενο του Grexit ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. 

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης συμμερίστηκε την άποψη του Πάνου Σκουρλέτη, λέγοντας πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τα σημερινά δεδομένα, ενώ ερωτηθείς αν μια αρνητική απάντηση των ευρωπαίων ηγετών για το θέμα του ελληνικού χρέους, επαναφέρει το ζήτημα του grexit, απάντησε: “Εσείς βλέπετε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή αν δεν γίνει απομείωση του χρέους, αν  η Γερμανία δεν σταματήσει να παίζει το παιχνίδι που παίζει και χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο για τις γερμανικές εκλογές;  Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός της απομείωσης του χρέους αυτή τη στιγμή ή τη μακροπρόθεσμης διευθέτησής του;”

Σε ερώτηση αν υπάρχει σενάριο για προκήρυξη εκλογών, σε περίπτωση που αρνηθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες λύση για το χρέος, τόνισε: “Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, η άποψή μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.  Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα προβλέπεται και από το Σύνταγμα, αλλά εύχομαι να μην βρεθούμε εκεί”.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης διευκρίνισε ότι δεν μίλησε για Grexit, ωστόσο χαρακτήρισε μονόδρομο για την πορεία της χώρας τη διευθέτηση του χρέους. “Είναι μονόδρομος διότι το λίπος τελειώνει και φτάνουμε στο σώμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε φόρους. Είναι μονοδρομος η διευθέτηση του χρέους”.

“Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα…” πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να επανέλθει το Grexit στο τραπέζι. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ