Η Γεροβασίλη προαναγγέλλει ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση θα αναδομηθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα, ακόμα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και αλλαγές στις δομές υπουργείων, όπως αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε αναφορά σε δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

«Η κυβέρνηση κρίνεται για το έργο της, κρίνεται και από τον Πρωθυπουργό. Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων, πολύ συχνά είναι ακόμα και θέμα δομής των υπουργείων. Έχουμε ένα τεράστιο θέμα μπροστά μας, το Προσφυγικό, με ένα αδύναμο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, από πλευράς δομής», σχολίασε η κ.Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

«Πρόσωπα καινούρια πάντα υπάρχουν», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα».

Η κ.Γεροβασίλη δεν προσδιόρισε ακριβώς τον χρόνο του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι: «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή». και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό  κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται».

Μετά την αξιολόγηση η ρύθμιση του χρέους

«Η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω. Στρατηγικά, ακολουθούμε τον στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση. Ο τελικός στόχος είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο», υπογράμμισε για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος. 

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής –ΒΙΝΤΕΟ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας λένε χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ