ΝΔ: Συσσωρεύεται μαύρο σύννεφο πάνω από τη Δημοκρατία

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «μαύρο σύννεφο που συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία».

«Ζούμε μέρες που ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλουν την Δημοκρατία» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και μίλησε για «σκοτεινές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, που κάποιες φέρουν τα χαρακτηριστικά παρακράτους», επικαλούμενος και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην κρίση της οικονομίας προστίθεται και η κρίση δημοκρατίας, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και κάλεσε τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση».

Αναφέρθηκε και στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής λέγοντας ότι «οι εκτιμήσεις και οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία επιβεβαιώνονται και από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής».

Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 έχει έντονο υφεσιακό χαρακτήρα, βασίζεται σε λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής, ενώ επισήμανε ότι είναι ανέφικτα τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται μακροπρόθεσμα. «Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνουν τη θέση μας για λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ότι ενδεχόμενη ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα σημάνει επιστροφή στην κατάσταση ανομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις αλλεπάλληλες προσπάθειες επηρεασμού του ΣτΕ. Τι θα συμβεί σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις άδειες; Μόνο ο νόμος του κ. Παππά μπορεί να βάλει τάξη; Δεν υπάρχει άλλ��ς τρόπος, όπως ορίζει το Σύνταγμα με τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, και με αξιοποίηση όλου του ψηφιακού φάσματος. Τέτοιες προβλέψεις υποκρύπτουν ένα νέο κύκλο απειλών και προσπάθειας επηρεασμού των δικαστών».

Ακόμη όμως και σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, πάλι θα πρέπει να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κατηγόρησε δε τον κ. Παππά για «απόπειρα πραξικοπηματικής τροπολογίας για μαύρο στα κανάλια μέσα σε πέντε ημέρες», με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Ερντογάν, έπειτα από σχετική ερώτηση: «Το υπουργείο Εξωτερικών ζει μέρες αυταρχισμού κακοδιαχείρισης και δυσλειτουργίας και δεν έχει την πολυτέλεια να λειτουργεί έτσι» σημείωσε για να συμπληρώσει: «Η περίοδος που διερχόμεθα είναι γεμάτη γεωπολιτικές προκλήσεις. Η περιοχή είναι σε ανακατάταξη. Ο βασικός μηχανισμός διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων του υπουργείου Εξωτερικών οφείλει να λειτουργεί άψογα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, όπως διαπιστώνω με θλίψη».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας λέγοντας ότι «κάθε τέτοια επίσκεψη είναι σημαντική, ωστόσο όπως όλες οι επισκέψεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα». Κατέληξε δε, ότι οι επισκέψεις γίνονται σε χώρες και όχι σε κυβερνήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αναθεωρεί προς το χειρότερο η ΕΛΣΤΑΤ: Υψηλότερο το έλλειμμα του 2015

Παρασκευόπουλος: Δεν επηρέασα τη Δικαιοσύνη με κανέναν τρόπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ