Καζάνι που βράζει το Ποτάμι μετά τις δηλώσεις Φωτήλα

Αναταράξεις στο εσωτερικό του Ποταμιού φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Ιάσωνα Φωτήλα περί συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM, ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση και πρότεινε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε, διαψεύδοντας, ωστόσο, ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως ανέφερε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Παντελή Αβραμίδη, γραμματέα Οργανωτικού Έργου στο Ποτάμι.

“Είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των “παλαιών κομμάτων” προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Κινήματος μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία” δήλωσε  ερωτώμενος από το Patra News για τα σενάρια που θέλουν τον Ιάσονα Φωτήλα να συζητά τη μετακίνησή του στην ΝΔ.

Θέλω να θυμίσω στο φίλο και σύντροφο Παντελή ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να «πετάμε λάσπη» αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το ΠΟΤΑΜΙ και ο Σ.Θ. προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμία δε περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας.

Η απάντηση Φωτήλα

“Πιο χρήσιμες οι συγκεκριμένες προτάσεις από τις ασκήσεις λάσπης” απάντησε με σημερινή του δήλωση ο Ιάσωνας Φωτήλας στον Παντελή Αβραμίδη.

“Θέλω να θυμίσω στο φίλο και σύντροφο Παντελή ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να «πετάμε λάσπη» αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το ΠΟΤΑΜΙ και ο Σ.Θ. προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμία δε περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας.

Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε ούτε και από την Ν.Δ.

Ο σύντροφος Παντελής καλό θα ήταν να θυμάται ότι σαν Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.

Όσον αφορά το ποιος εκτίθεται είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκτίθεται αυτός που λαμβάνει τη λάσπη αλλά αυτός που την πετάει” αναφέρει ο κ. Φωτήλας στην ανακοίνωσή του. 

 

Διαβάστε επίσης

Δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία της ΝΔ για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας – ΒΙΝΤΕΟ

Όλες οι αντιδράσεις από τη φράση του διοικητή του ΟΑΕΕ για τη Βουλγαρία

 

σχολίασε κι εσύ