Όλες οι αντιδράσεις από τη φράση του διοικητή του ΟΑΕΕ για τη Βουλγαρία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που αποδίδεται στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη ο οποίος φέρεται να προέτρεψε ασφαλισμένους του Οργανισμού, να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να ιδρύσουν εταιρεία στην Βουλγαρία εάν δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές.

Ο κ. Τσακίρης είχε επισκεφτεί τη Φλώρινα για ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την “Καθημερινή” ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων ότι από την 1 Ιανουαρίου θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, φέρεται να απάντησε ότι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί «ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».

Ο κ. Τσακίρης πάντως μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλιτώνουμε την πληρωμή των φόρων» σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, δήλωσε ότι «αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει».

«Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μανιός.

«Δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε», είπε ο βουλευτής.

Με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε:

“Προκλητικός ο Διοικητής ΟΑΕΕ καλεί τους επαγγελματίες να πάνε στη Βουλγαρία. Αριστερός κυνισμός, άγνοια, περιφρόνηση ιδιωτικής οικονομίας”.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτηση του στο twitter και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης:

«Μετά την προτροπή “να μην πληρώσουμε” ακολουθεί το “να πάμε Βουλγαρία”, αν δεν πληρώσουμε Τι άλλαξε; Η άνεση της κυβερνητικής θεσούλας».

 

Στο λογαριασμό του στο twitter, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχολιάζει:

«Οι συνέπειες της “γενναίας διαπραγμάτευσης” Βαρουφάκη-Τσίπρα, γίνονται κάθε μέρα πιο αισθητές. Ο ΟΑΕΕ απαντά: “να πάτε στη Βουλγαρία”»

Με ανακοίνωση της η Δράση ζητά την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΕ καθώς όπως επισημαίνει «δεν μπορεί να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης με κυνισμό και προκλητικότητα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση με την φορολογική και εισφοροδοτική πολιτική της εξωθεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στη μετανάστευση. Αφού ομολόγησε την αποτυχία του, ο κ. Τσακίρης πρέπει πλέον να παραιτηθεί, καθώς είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία!

Φαίνεται ότι ο κ. διοικητής με το ελάχιστο βιογραφικό και η κυβέρνηση, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υφαρπαγή του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι για να τραφεί το αδηφάγο κράτος των ημετέρων, και η συνεπακόλουθη μετανάστευση των ικανών, οδηγούν νομοτελειακά στην συρρίκνωση των πόρων ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στην εξαθλίωση όσων εξαρτώνται από αυτό.

Η Δράση έχει προτείνει ήδη από το 2012 την αναμόρφωση εκ βάθρων του ασφαλιστικού, με μία βασική σύνταξη για όλους από τον προϋπολογισμό και την απελευθέρωση πόρων που θα κατευθυνθούν στην ιδιωτική ασφάλιση, σε προσλήψεις από τις επιχειρήσεις και σε νέες επενδύσεις. Δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις προσπαθούν χωρίς επιτυχία να σώσουν το υπάρχον, χρεοκοπημένο, μοντέλο – με θύματα κυρίως τους νεότερους.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ