Τσακαλώτος: Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Φίλη με την Εκκλησία

“Δεν θα είχαμε την Εθνική Σύνταξη χωρίς τον Γιώργο Κατρούγκαλο, δεν θα είχαμε σώσει τους ανασφάλιστους αν δεν ήταν ο Ξανθός, δεν θα είχαμε σώσει το νόμο Κατσέλη αν δεν ήταν ο Σταθάκης. Είμαι περήφανος που περάσαμε για τις φυλακές τρίτου τύπου. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Νίκου Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διανοούμενοι τον υποστήριξαν” είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κάναμε ένα συμβιβασμό αλλά κάναμε μια αριστερή πολιτική για την παιδεία, την υγεία προς όφελος της κοινωνίας” τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης: “Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κρίση αλλά εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελευθερισμό”.

“Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Κάτι πολύ βαθύ έχει αλλάξει σε αυτόν τον καπιταλισμό. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας” ανεφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

 

Διαβάστε επίσης

Σκουρλέτης: Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με εμάς

Φίλης: Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι για ανάμειξη της Εκκλησίας στην πολιτική

Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα παράδοξο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ