Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Εμμένουμε στην κατάργηση της χρήσης χημικών

Να στείλει το Συνέδριο μήνυμα στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει «κανονικό» κόμμα, όπως ζητούν, τόνισε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας.

Ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό «ζητούν να υιοθετήσουμε το μνημόνιο, να πούμε ότι το θέλαμε, ότι είναι το πρόγραμμά μας». «Η υπογραφή μας είναι προϊόν αδίστακτου εκβιασμού με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε και τόνισε: «Τους επιστρέφουμε λοιπόν την πατρότητα. Δική τους η έμπνευση, δικό τους το σχέδιο, δικό μας καθήκον ένα άλλο, ανταγωνιστικό, εναλλακτικό, πολιτικό παράλληλο πρόγραμμα που θα αποδυναμώνει και θα υπονομεύει τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

«Αλλά δεν σταματούν εδώ, ζητούν να γίνουμε ένα κανονικό κόμμα, να ξεχάσουμε το παρελθόν μας, να βάλουμε κοστούμι και γραβάτες, να μπουμε σε μαύρες μερσεντές, να γίνουμε ένα μ’ αυτούς, να ξεχάσουμε τις Σκουριές, τον Γρηγορόπουλο, τις πλατείες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις», «να η ευκαιρία να στείλει το συνέδριο το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει σαν κι αυτούς, δεν θα μπούμε στο κάδρο που μας έχουν ετοιμάσει», είπε. «Να απαντήσουμε», συνέχισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην κατάργηση της χρήσης χημικών, ότι δεν είναι εχθρός μας ο συνταξιούχος, ο απεργός, ο πρόσφυγας, ο εργαζόμενος, ο παραπληγικός, μην δεχτούμε ποτέ την εικόνα ασυνόδευτων παιδιών στα κρατητήρια, μην συνηθίσουμε την εικόνα μιας κοινωνίας ηττημένης, να κερδίσουμε ξανά την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια μας.

«Να τους αποδείξουμε ότι το κόμμα μας παραμένει στο πλευρό της κοινωνίας, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και όχι με σαξές στόρι, να παντρέψουμε τον ρεαλισμό με το όραμα», είπε και τόνισε: «Η Αριστερά ξέρει να χάνει και μπορεί να χάνει, αλλά ξέρει και να παλεύει». «Με θρασύτητα ζητούν να εκδιωχθούν τα ‘βαρίδια’, θέλουν να κάνουν παρένθεση τις ιδέες της αριστεράς ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Μην δεχτούμε ότι ‘το παρατράβηξε με την Εκκλησία’ ο σύντροφος ο Νίκος Φίλης, ή το αυτονόητο για τον σύντροφο τον Πάνο Σκουρλέτη που εμμένει και σωστά για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» και να μη συμβιβαστούμε με αυτά που δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε.

«Μας ζητούν να γίνουμε ένα κόμμα μονολιθικό, χωρίς ρεύματα ιδεών. Μη δεχτούμε ποτέ να βάλουμε τη δημοκρατία στο κόμμα μας στη γωνία», «ας τους δώσουμε ηχηρή απάντηση από το συνέδριο μας», ολοκλήρωσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα παράδοξο

Οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

Μπαλάφας: Έχουμε ακόμα δρόμο για να γίνουμε κόμμα που κυβερνά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ