Σάκης Παπαδόπουλος: Ο Βαρουφάκης έβαζε στο τραπέζι το ενδεχόμενο του Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης το 2015, στα όργανα του κόμματος συζητούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο του Grexit.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στα όσα γράφουν οι δύο δημοσιογράφοι της Le Monde στο βιβλίο για τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είπε  ότι «δεν είναι από το μηδέν».

«Τα ζητήματα που αφορούσαν στις σχέσεις μας με τους δανειστές  και την παρουσία μας στην ενωμένη Ευρώπη ήταν πάρα πολύ συγκρουσιακά σε όλα τα θέματα που εγείρονταν για το πώς συνεχίζει μια χώρα η οποία καλούνταν να ολοκληρώσει την Πέμπτη αξιολόγηση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, πώς μπορούσε να απομειώσει το χρέος της και να το κάνει βιώσιμο και να ανταποκρίνεται, με ποιον τρόπο θα βοηθιόνταν για να ανασυγκροτηθεί» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το ζήτημα ήταν ότι από πολλές πλευρές όταν μας πίεζαν πολύ σκληρά είχε αναπτυχθεί και μια φιλολογία ότι στο έσχατο της σύγκρουσης θα έπρεπε να αναζητήσουμε και άλλες λύσεις. Τις άλλες λύσεις τις αναζητήσαμε. Νομίζω ο υπουργός Οικονομικών εκείνης της περιόδου, ο κ. Βαρουφάκης έβαζε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και στην έξοδο από την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για το αν ο κ. Βαρουφάκης λειτουργούσε αυτόνομα, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Όχι βέβαια. Όλες αυτές οι σκέψεις, οι προτάσεις και τα ενδεχόμενα κουβεντιάζονταν στο επίπεδο του ηγετικού μας επιτελείου, της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, της Κεντρικής μας Επιτροπής». «Τελικά καταλήξαμε ότι η παραμονή στην ενωμένη Ευρώπη είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς», πρόσθεσε.

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

Νέοι σπαρταριστοί διάλογοι Ολάντ – Τσίπρα από το βιβλίο για τον Γάλλο Πρόεδρο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ