ΠΑΣΟΚ: Φαρσοκωμωδία η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, σχολιάζοντας το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Οι συμμαχία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ήταν εξαρχής μια φαρσοκωμωδία για την πολιτική και δυστυχώς μια τραγωδία για τη χώρα

Δεν έχουν πλέον να μοιραστούν ιδέες, δεν έχουν να μοιραστούν πολιτικές θέσεις και προγράμματα, θα μοιραστούν κομματικές θέσεις και κρατικά αξιώματα για όσο ακόμα παραμένουν στην κυβερνητική εξουσία.

Αυτός είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κυβερνητικό κόμμα χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικό σχέδιο, που σκυλοπνίγεται στην ανοικτή θάλασσα των δικών του μνημονίων, των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών πρακτικών και των κρατικιστικών ολοκληρωτικών του ιδεοληψιών. 

Το Συνέδριο του αυτές τις ημέρες, δεν θυμίζει σε τίποτα τα παλιά συνέδρια αυτού του κόμματος, ούτε βέβαια συνέδριο ενός θεσμικά οργανωμένου, ιδεολογικά προσανατολισμένου και πολιτικά οριοθετημένου κόμματος, είτε της ριζοσπαστικής αριστεράς είτε της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο ριζοσπαστισμός πήγε περίπατο, πνίγηκε μέσα στα ψέματα, τον χυδαίο οπορτουνισμό και τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας που σήμερα κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου. Η υποτιθέμενη μετατόπισή του προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, όταν συνεχίζει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον ακροδεξιό Καμμένο και να έχει στις τάξεις του σε κεντρικούς κυβερνητικούς ρόλους, Πολάκηδες, κυπατζήδες Παπαγγελόπουλους, αρχιρουσφετολόγους – διαφθορείς συνειδήσεων  Κουρουμπλήδες και Βερναρδάκηδες. 

Κανένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ των χρόνων της περιπλάνησης του στην πολιτική έρημο του περιθωρίου, ούτε της περιόδου της ραγδαίας του ανόδου μετά το 2012, πολύ δε περισσότερο της αρχικής περιόδου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, δεν υπάρχουν σήμερα. Κανένας ηθικός και ιδεολογικός δεσμός δεν φαίνεται να συνδέει πλέον ούτε να διατρέχει τα εναπομείναντα μέλη τα στελέχη του, εκτός από την κυβερνητική συγκολλητική δύναμη της εξουσίας. Ισχυρότατης μεν αδύναμης όμως να κρατήσει την συνοχή και να εξασφαλίσει κοινή πολιτική δράση σε βάθος χρόνου.

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν εξαρχής μια φαρσοκωμωδία για τα πολιτικά δεδομένα μιας χώρας μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης και μια τραγική περίοδος με τεράστιο κόστος για την χώρα και την κοινωνία. Αναμένεται να καταλήξει σύντομα σε μια πολιτική τραγωδία και για τους ίδιους,…αυτό όμως είναι δικό τους πρόβλημα. 

ΥΓ:Τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στην «νεοοθωμανική» εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου για το ΕΣΡ: Ας αποφασίσει η ΝΔ αν την εκφράζει ο κ. Χατζηδάκης ή ο κ. Κουμουτσάκος

H συμβουλή του Κακλαμάνη στους μαθητές για τα μηχανάκια – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ