“Λύσσαξαν” οι Γερμανοί

Στο ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά και στον κίνδυνο η νέα κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας που επέβαλε η τρόικα, επικεντρώνουν οι τίτλοι στα σημερινά πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών, τα οποία απασχολεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και στην Γαλλία.

Το περιοδικό Stern τονίζει ότι «πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή λιτότητα», διαπιστώνει ότι τα κυβερνητικά κόμματα τιμωρήθηκαν, αλλά υποστηρίζει ότι «παρόλα αυτά, οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να ελπίζουν σε ανακούφιση».

Το Spiegel αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι τα μικρότερα κόμματα ωφελήθηκαν, στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί κάνεις την αποχώρηση από το ευρώ».

Η οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αγορές-βοήθεια!», κάνει λόγο για «πολιτικό χάος» στην Ελλάδα και «κυβέρνηση που θέλει να δώσει χρήματα» στην Γαλλία. Καταλήγει δε, ότι, τώρα, τον δρόμο θα δείξουν οι αγορές.

Η καθημερινή εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τον τίτλο «σκοτεινά σύννεφα και πάλι, πάνω από την Αθήνα» και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε: ήταν η Ελλάδα, που προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στην ευρωζώνη και την έθεσε σε κίνδυνο, με την κρίση χρέους της». Η εφημερίδα Die Welt διαπιστώνει ότι «η πολιτική λιτότητας έχει ξεκάθαρα απορριφθεί» και αναφέρεται στην κατακόρυφη πτώση των χρηματιστηρίων. Φιλοξενεί δε, δήλωση του χρηματιστή Μπεν Λε Μπρουν, ο οποίος εξηγεί ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα λιτότητας».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ