Κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών. 

«Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά» σημείωσε το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του και με αφορμή τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύματα στον Τύπο, ενώ λίγο αργότερα η  κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm» δήλωσε: «Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα. Για παράδειγμα, το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 έγιναν 52.000». Τόνισε ωστόσο, ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται.

«Έχουμε προστατεύσει την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) και διευρύναμε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών, είναι πλήρης. Υπογράμμισε επίσης, ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων και ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε όσα δήλωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα από τα ψέματά του, καθώς στον πλειστηριασμό «εργατικών» κατοικιών στον Εύοσμο, στον οποίο αναφέρθηκε, πρόκειται για κατοικίες που ανήκαν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12, 5 εκατ. ευρώ.

 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους! Και η κυβέρνηση τι κάνει; Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις – υπόσχεται ότι “θα” φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο…» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

 «Το “υπόσχεται” σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα…»

«Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για “πάγωμα” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017» επισημαίνει η ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υπεύθυνα και αξιόπιστα» καταλήγει στην ανακοίνωση της.

 

Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, σημειώνοντας πως “τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα”.

“Ανάμεσα στα ψέματα αυτά ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας.

Όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015″ σημειώνει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία.

“Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν”, προσθέτει η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.

 

«Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος. 

Οι Τσίπρας – Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία.  

Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. 

Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. 

Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών», ανταπαντά η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωσή της.

 

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά των πλειστηριασμών – ΒΙΝΤΕΟ

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν νομοθετικά μέτρα για τους πλειστηριασμούς

 

σχολίασε κι εσύ