Γεννηματά: Είμαι σοκαρισμένη από τη συζήτηση στη Βουλή

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ενοχλημένη και σοκαρισμένη» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και εξήγησε:

«Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες, ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού».

Και συνέχισε λέγοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση είναι απελπισμένη. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο πολιτικός αντίπαλος της δεξιάς είμαστε εμείς, η δημοκρατική παράταξη. Προσπαθεί να βρει τρόπους να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Αυτό κάνει και αυτό έκανε και χθες. Αλλά το έκανε με έναν τρόπο απόλυτα διαλυτικό για τη συνεχή της ελληνικής κοινωνίας… Χθες ο Πρωθυπουργός, επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα. Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, γιατί εγώ θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση η εθνική συμφιλίωση. Το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας, ήταν μια τεράστια κατάκτηση των προηγούμενων ετών. Και αυτή τη στιγμή καταστρέφεται».

Σχολιάζοντας την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χαστούκι και για σκληρό, πολιτικό μήνυμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης:

«Ήταν ένα χαστούκι για τη χώρα μας αυτό. Ήταν ένα πολύ σκληρό, πολιτικό μήνυμα ακριβώς της αδυναμίας, της ανεπάρκειας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Αλλά δεν μπορεί η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να γίνεται πρόβλημα για τη χώρα. Δεν γίνεται να ανοίγουν ορέξεις και να μας κουνάνε σήμερα οι εφημερίδες τους, να μας λένε, θα σας βοηθήσουμε με το χρέος και “έξω από εδώ”. Και από την άλλη μεριά ταυτόχρονα να αποθρασύνεται η Τουρκία και η ηγεσία της. Και δεν μπορεί να βουλιάζει τη χώρα στο βάλτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και αυτοί να παίζουν πιάνο στο σαλόνι του Μαξίμου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι παρακμιακά πράγματα αυτά. Έχουν τεράστια ευθύνη για το που οδηγούν σήμερα τον τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά.

Στην επισήμανση ότι η τρόικα παραδέχεται πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα αλλά η δόση δεν εκταμιεύτηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας. Η αδυναμία της κυβέρνησής του και η ανικανότητά του οδηγούν τη χώρα σε αυτό το σημείο, στο αδιέξοδο».

Και συνέχισε: «Εγώ φοβάμαι ότι αυτό είναι και ένα μήνυμα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση θα καθυστερήσει κι αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια, αβεβαιότητα και καθυστέρηση. Η αγορά περίμενε τα χρήματα αυτά για να πάρει ανάσα. Μακάρι να τα πάρουμε σε 10 ημέρες γιατί εμείς δεν είμαστε από αυτούς που χαίρονται όταν δυσκολεύεται η χώρα. Εχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε πλάτη για τη χώρα στα πολύ δύσκολα και με κόστος. Αλλά αυτή τη στιγμή εγώ βλέπω μία χώρα που βουλιάζει, βλέπω ότι η μέση ελληνική οικογένεια να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μην βλέπει φως και ελπίδα κάπου, στην άκρη του τούνελ. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ