Ο Κακλαμάνης ζητά από τον Σταθάκη τα έγγραφα προς τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με την οποία ζητά να προσκομιστεί η έγγραφη πρόταση των ελληνικών αρχών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, κατέθεσε στη βουλή ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, όπως είπε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κακλαμάνης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγοράς” που είχε φέρει στο φως επιστολή-βόμβα της Κομισιόν, στην οποία επισημαίνεται  ότι ήταν απόφαση της Αθήνας να μην νομοθετήσει το δικαίωμα του δανειολήπτη να υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds.

Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, τονίζει: “κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον νόμο για την απελευθέρωση της πώλησης μη-εξυπηρετούμενων δανείων, η πρόταση να παρέχεται η δυνατότητα κατά προτεραιότητα στον δανειολήπτη να εξαγοράσει τη δανειακή του οφειλή, είχε γίνει από την ελληνική κυβέρνηση ρητά και μάλιστα εγγράφως αλλά απορρίφθηκε από τους δανειστές ύστερα από διαδοχικές συζητήσεις”.

Μετά την απάντηση του κ. Σταθάκη, ο κ. Κακλαμάνης ζητά να προσκομιστεί στη βουλή η έγγραφη πρόταση των ελληνικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος λέει αλήθεια. “Να δούμε ποιος την υπογράφει και πού την έστειλαν. Να δούμε ποιος λέει αλήθεια. Γιατί δεν μπορεί να λένε αλήθεια και ο κ. Γιούνκερ, και ο κ. Σουλτς και ο κ.Σταθάκης. Μια πλευρά από τις δύο λέει ψέματα” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της βουλής “κάρφωσε” τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη διαβεβαίωση που έδωσε νωρίτερα μέσω του Realfm 97,8 ότι δεν θα ξαναβγεί σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία για χρέη προς το Δημόσιο.

“Εντύπωση μου έκανε που δεν βγήκε ο αρμόδιος υπουργός να πει ότι “ποτέ ξανά πλειστηριασμός σε σπίτι”, αλλά το είπε ο κ. Κουρουμπλής.  Θα το δούμε. Αλλά ο κ. Κουρουμπλής πρέπει να ξέρει το εξής σε ό,τι αφορά τους δήμους. Όσοι δήμαρχοι δεν κάναμε αυτό που έκανε ο κ. Καμίνης, το κάναμε με κίνδυνο να παραπεμφθούμε για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, διότι ο νόμος λέει ότι όταν περάσουν κάποια χρόνια και δεν έχουν πληρωθεί οι οφειλές προς το δήμο, ο δήμος υποχρεούται να τα στείλει στις αρμόδιες ΔΟΥ και οι εφορίες τα στέλνουν στους πλειστηριασμούς. Άρα αν ο κ. Κουρουμπλής δεν αλλάξει το νόμο που πρόκειται να φέρει, δεν βάλει μια διάταξη που να δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο να μην στέλνει τα χρέη αυτά προς τις ΔΟΥ, χωρίς να κινδυνεύει με παράβαση καθήκοντος, τότε ήταν μια τοποθέτηση εντυπώσεων και τίποτα παραπάνω” τόνισε ο κ. Κακλαμάνης. 

 

 

Διαβάστε εδώ την απάντηση του κ. Σταθάκη στον κ. Κακλαμάνη

 

Διαβάστε εδώ την αίτηση κατάθεσης εγγράφων 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Δεν θα ξαναβγεί πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό για χρέη στο Δημόσιο

Επίκαιρη ερώτηση του Κακλαμάνη για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά»

 

σχολίασε κι εσύ