Ξυδάκης: Δεν μπορείς να σταματήσεις την ιστορία με συρματοπλέγματα

Τη θέση πως η εφαρμογή του δίκαιου καταμερισμού των προσφύγων στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτική, χωρίς να αποκλείεται η ενεργοποίηση κυρώσεων βάσει των συνθηκών για την προστασία του κύρους της Ευρωπαικής Ένωσης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά τη συνάντησή του με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και της ομοσπονδιακής βουλής.

Ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως η μη τήρηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μειώνει την ΕΕ στα μάτια των πολιτών της, που διαπιστώνουν ότι η Ένωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια μεγάλη κρίση.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «για να παύσουν οι ροές δεν αρκούν τα “λογιστικά” μέτρα, αλλά είναι απαραίτητο να αντιμετωπισθούν τα γενεσιουργά αίτια στις εστίες του πολέμου», προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να σταματήσεις την ιστορία με συρματοπλέγματα.

Με την εγκατάσταση νόμιμων οδών αντιμετωπίζονται τα παράνομα δίκτυα διακίνησης που κοστίζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές ακόμη και την εβδομάδα που διανύουμε, αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου

Η ΝΔ καλεί τους εργαζόμενους της ΥΠΑ να μην κάνουν απεργία

Τα highlights από τη σύναξη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ