Φωτίου: Τα υποσχεθέντα της συμφωνίας δεν ήταν επιθυμία της κυβέρνησης όμως τα υλοποιούμε

Τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ότι υπάρχουν υπουργοί στην ελληνική κυβέρνηση που δεν εφαρμόζουν αποτελεσματικά το πρόγραμμα κλήθηκε να σχολιάσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη είναι τα υποσχεθέντα, η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, υποσχεθέντα τα οποία ούτε ήταν επιθυμία της κυβέρνησης αλλά ούτε και ο ελληνικός λαός τα επιθυμεί» απάντησε η κ. Φωτίου.

Διευκρινίζοντας τι εννοεί ότι δεν ήταν επιθυμία της κυβέρνησης εξήγησε:

«Μήπως αυτά ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτή την έννοια υπάρχουν τρεις θεματικές. Τα υποσχεθέντα δεν ήταν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα υλοποιούμε. Τα υλοποιούμε με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαπραγματεύσεις δηλαδή σε κάθε σημείο έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις διευρύνσεις των υποσχεθέντων ώστε να έχουνε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην κοινωνία. Η δεύτερη θεματική είναι ακριβώς προβλήματα τα οποία προκύπτουν από τα υποσχεθέντα και στα οποία βρίσκουμε ενδιάμεσες λύσεις. Πχ σήμερα μέσα από εξασφάλιση άλλων πηγών, συνεχώς κατευθύνουμε κονδύλια τα οποία ήταν απρόβλεπτα από τον προϋπολογισμό, έρχονται όμως στα χέρια μας είτε από την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είτε από τις άδειες…»

«Ο δεύτερος στόχος είναι έκτακτες εισπράξεις έχουν αποδέκτες αμέσως οξεία κοινωνικά προβλήματα όπως οι 4 χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία όπου παραλάβαμε ένα σύστημα υπό πλήρη κατάρρευση. Ή τα 30 χιλιάδες σχολικά γεύματα που θα χρηματοδοτηθούν πάλι από τα 80 εκ. που έρευσαν ζεστά από την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών» συνέχισε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε:

«Η τρίτη θεματική είναι ακριβώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία εκείνα που δεν έχουν μνημονιακές  δεσμεύσεις και το οποίο υλοποιούμε. Με αυτά τα τρία θεωρία και πράξη είναι μαζί. Υλοποιούμε ως φερέγγυα κυβέρνηση της υποχρεώσεις μας διότι έτσι βάλαμε την υπογραφή μας και έτσι πρέπει να τα υλοποιήσουμε όμως κάθε μέρα στη διαπραγμάτευση που όπως βλέπετε καλώς ή κακώς, όσο και να μας λοιδορεί η αντιπολίτευση εμείς δημιουργούμε ρήγματα και αυτό το ξέρουν όλοι. Όπως και η αξιοπιστία της χώρα είναι σε υψηλότατο επίπεδο αυτή τη στιγμή».

Η κ. Φωτίου κατέληξε λέγοντας: «Είναι πόλεμος εντυπώσεων αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή για το πώς χρησιμοποιείται και από την εγχώρια ενδιάμεση επικοινωνιολογία».

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Προκαλεί θεσμικό τρόμο η δήλωση του Προέδρου του ΣτΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παπαγγελόπουλος στον Κουτσούκο: “Δεν έχω ουρά για να τη βάλω στα σκέλια” – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ