Πολάκης: Ο κατήφορος σταμάτησε – Τι είπε για τον Σαλμά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ Ενημέρωση, ξεκαθάρισε ότι “τα χρήματα που εισπράχθηκαν ήδη από τις τηλεοπτικές άδειες και θα εισπραχθούν στο μέλλον, θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων και οι πρώτες δύο κινήσεις είναι οι 15.000 παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που ήδη ξεκίνησαν να μοιράζονται τα παραπάνω voucher – από αυτά τα χρήματα- και τα 50 εκατομμύρια – κι να χρειαστεί και παραπάνω – τα οποία θα δοθούν για την πρόσληψη ενός προγράμματος απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας το οποίο θα αφορά 4.000 άτομα προσωπικού νοσοκομείων, περίπου 3.000 νοσηλευτές, περίπου 700 λοιπές ειδικότητες και γύρω στα 300 άτομα για τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας”. Όπως τόνισε, ‘‘στόχος της διαδικασίας, είναι τον Γενάρη οι άνθρωποι αυτοί να δουλεύουν».

Για την υπόθεση με τα παραπεμπτικά διαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε λόγο για κομπίνα του κυρίου Σαλμά και των γαμπρών του και στην οποία εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης.

Τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω σαπισμένου κράτους.

Ο κύριος Πολάκης τόνισε ότι υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί 90 σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ άλλα 20 ήταν ανενεργά σε κέντρα υγείας.

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα και κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος.

«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ότι αφορά στο στοίχημα που έχει η κυβέρνηση, δήλωσε ότι »δεν είναι ένα, αλλά είναι πολλά, ενιαία και ταυτόχρονα. Διαπλοκή, άδειες καναλιών, έλεγχος μεγάλου πλούτου και φοροδιαφυγή» είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να οδηγηθεί σε μια μεγάλη αλλαγή το κράτος.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων των νοσοκομείων στο κέντρο της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Με άμαξες και άλογα η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία – ΒΙΝΤΕΟ

Η εργασιακή ανασφάλεια βλάπτει σοβαρά και την υγεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ