Ο Θεοδωράκης στον Realfm 97,8: Προσβολή για τη Δημοκρατία η νυχτερινή συνάντηση για τα Θρησκευτικά

«Οι εκλογές ‘εδώ και τώρα’ δεν είναι το δικό μας αίτημα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και πρόσθεσε:

«Το ‘εδώ και τώρα εκλογές’ διακινδυνεύει αυτή τη στιγμή πάρα πολλά για τη χώρα. Έχει μια μεγάλη εκκρεμότητα η χώρα με τα λεφτά που πρέπει να πάρει με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει. Τι θα κάνει, θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα; Θα πούμε δηλαδή στην Ευρώπη ότι εμείς διακόπτουμε το πρόγραμμα γιατί θέλουμε να λύσουμε πάλι το εσωτερικό πρόβλημα της χώρας; Άρα νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, ακόμα με τη χώρα ασταθή στον ευρωπαϊκό της βηματισμό, δεν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Προφανώς η κυβέρνηση αυτή έχει πολλά προβλήματα, προφανώς δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας που είναι σημαντικά, αλλά από εκεί και πέρα, άλλο το ‘εδώ και τώρα εκλογές’ και αυτή τη βιασύνη ορισμένων ότι με το ‘φύγε εσύ έλα εσύ’ θα αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης, χαρακτήρισε στη συνέχεια «προσβολή για τη Δημοκρατία» τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και εξήγησε:

«Ο καθένας πρέπει να συναντά τον αρχιεπίσκοπο. Κι εγώ το έχω κάνει και ο κ. Τσίπρας το έχει κάνει 5-6 φορές το τελευταίο δίμηνο. Όλοι μας πρέπει να μιλάμε με όλους. Και προφανώς με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία πρέπει να διατηρούμε έναν διάλογο. Προσέξτε όμως, η εικόνα μιας χώρας που τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Άμυνας, τον κ. Τσίπρα και την Ιεραρχία, είναι μια εικόνα Ιράν –όχι Ιράν σύγχρονου, συγγνώμη γιατί προσβάλλω και το Ιράν, Ιράν των μουλάδων. Δεν υπάρχει αυτό στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν μπορεί να γίνονται ανακοινώσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσία του υπουργού Άμυνας και της Εκκλησίας. Που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ