Το Eurointelligence “βλέπει” πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Αυγής», το think tank «Eurointelligence», τονίζει ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το think tank που έχει επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Μινχάου αναφέρει σε άρθρο του ότι «η ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αυγή, έναν σθεναρό υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Αυτό πυροδότησε αμέσως εικασίες ότι ορισμένα τμήματα του κόμματος προσπαθούν να επισημάνουν στον Τσίπρα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος εντός του μήνα ότι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να παραδώσει την εξουσία στη Νέα Δημοκρατία και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη πρώτη γραμμή του πυρός. Το γεγονός όμως, είναι, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, πως ένα όλο και αυξανόμενο ποσοστό των Ελλήνων βλέπει θετικά την ιδέα των πρόωρων εκλογών . Η έρευνα διαπιστώνει ότι το 51% πιστεύει ότι οι πρόωρες εκλογές είναι “πιθανώς αναγκαίες” ενώ για το 46% δεν είναι».

Όπως επισημαίνει το Eurointelligence, «το non paper του Μεγάρου Μαξίμου είναι επιφυλακτικό απέναντι στις δημοσκοπήσεις, όμως αυτή τη φορά φαίνεται διαφορετικό σ’ εμάς. Το πολιτικό κεφάλαιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι πολύ πιο περιορισμένο. Είναι αλήθεια πως δίνοντας έμφαση στην ελάφρυνση του χρέους, ο Τσίπρας αφήνει ανοιχτή την επιλογή να κατηγορήσει τους άλλους ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα».

Διαβάστε επίσης:

Νέες αιχμές από την Ένωση Κεντρώων για τις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων στην Χίλαρι Κλίντον

Πουλάκης: Ο Θεοδωρικάκος θα πέσει και πάλι έξω και θα εκτεθεί ο ίδιος και το νέο του κόμμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ