Ο Κουμουτσάκος για τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι «η ΝΔ έχει εκφράσει καιρό την ανησυχία της για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη».

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

«Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του».

«Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος: Ως πιστός στρατιώτης συντάσσομαι με την προσπάθεια του Μητσοτάκη

Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστών -Τι καταγγέλλουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ