Καλλιάνος: Ως πιστός στρατιώτης συντάσσομαι με την προσπάθεια του Μητσοτάκη

«Εγώ, ως πιστός στρατιώτης, συντάσσομαι με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποφύγει η χώρα τον γκρεμό», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά την ανακοίνωση προσχώρησής του στη ΝΔ.

Ο προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης ασπαζόταν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ένιωσε ξένο σώμα και αποχώρησε.

Τέλος, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «η μοναδική αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ερ.: Κύριε Καλλιάνο, γιατί αποφασίσατε να προσχωρήσετε στη ΝΔ;

Απ.: Μετά από πολύ ώριμη σκέψη και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μου και την άποψη της κοινωνίας και βεβαίως ακούγοντας και τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μοναδική αξιόπιστη λύση, αυτή τη στιγμή για να μπορέσει να βγει η χώρα από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για επενδύσεις, αξιολόγηση στο Δημόσιο και στήριξη των δύο σοβαρότερων πυλώνων: της υγείας και της παιδείας.

Ερ.: Όταν αποχωρήσατε από την Ένωση Κεντρώων είχατε στο μυαλό σας τη «μεταγραφή» σας στη ΝΔ;

Απ.: Στην Ένωση Κεντρώων πήγα με όλες τις αγνές προθέσεις εκπροσωπώντας την ιδεολογία του δημοκρατικού Κέντρου. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ασπαζόταν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ εγώ ένιωσα ξένο σώμα γι’ αυτό και αποχώρησα».

Ερ.: Θα πολιτευτείτε και σε ποια εκλογική περιφέρεια;

Απ.:Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Εγώ, ως πιστός στρατιώτης, συντάσσομαι με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποφύγει η χώρα τον γκρεμό. Όλα τα άλλα θα απαντηθούν τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

 

Καλλιάνος: Γιατί αποφάσισα να ενταχθώ στη ΝΔ

Στο γραφείο του Μητσοτάκη ο Καλλιάνος

Στη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Καλλιάνος

 

σχολίασε κι εσύ