Λαφαζάνης: Την ευθύνη για τα χημικά τη φέρει αποκλειστικά ο Τσίπρας

«Είναι μια τραγωδία για την Ελλάδα αυτό που συμβαίνει» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στη χθεσινή ρίψη χημικών κατά την πορεία των συνταξιούχων.

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Λαφαζάνης: «Βλέπουμε μία κυβέρνηση η οποία κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και προσπαθεί να τη φέρει σε πέρας με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Είναι συνεχείς οι επιθέσεις των ΜΑΤ για να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε επίθεση των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια που έγινε να ακυρωθεί ένας πλειστηριασμός στη Θεσσαλονίκη, αναπήρου, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και πολύτεκνος, που πήγαν να του πάρουν το σπίτι. Δεύτερο αυταρχικό, αυταρχικότατο επεισόδιο, πρώτη φορά στην Καισαριανή, έξω από το Σκοπευτήριο χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, χημικά. Και βεβαίως αυτό το οποίο είναι ακόμα πιο άθλιο θα έλεγα, δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους του ανθρώπου, είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, επανέλαβε την πρακτική -την παλιότερη- Σημίτη, και έριξε χημικά στους απόμαχους της δουλειάς, σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν και πολλά προβλήματα υγείας, και τέτοιου είδους επιθέσεις μπορεί να είναι και θανατηφόρες» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Την ευθύνη για αυτό, τη φέρει αποκλειστικά και ακέραιη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπεύθυνος για τον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τον χημικό πόλεμο που διεξάγεται ενάντια στους πολίτες, στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ απηύθυνε στη συνέχεια πρόσκληση για εκλογικό μέτωπο στις αριστερές δυνάμεις, σημειώνοντας: «Χρειάζεται μία κοινή δράση, μία συμπόρευση, μία σύμπραξη, μία συνεργασία, ένα κοινό μέτωπο πολιτικό και εκλογικό. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, καμία άλλη απάντηση στα μνημόνια, πέρα από αυτήν την ενωτική μετωπική λογική ανάμεσα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην Πλεύση Ελευθερίας και σε άλλες μικρότερες δυνάμεις και βεβαίως, στις κοινωνικές δυνάμεις που αντιτάσσονται στα μνημόνια».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό το μέτωπο είναι απολύτως απαραίτητο, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του μνημονιακού πολιτικού συστήματος και των ίδιων των μνημονίων, χωρίς μία τέτοια μετωπική πολιτική. Αυτή στηρίζουμε εμείς ως Λαϊκή Ενότητα, σε αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανείς, υπάρχουν διαφορές, αλλά οι διαφορές πρέπει να μείνουν στην άκρη προς το παρόν, να προταχθούν τα μεγάλα κοινά αιτήματα, αυτό που προέχει για τη χώρα είναι να ανασάνει».

Αναφερόμενος στη στάση που τηρεί στο ζήτημα αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Κακώς, βεβαίως το ΚΚΕ δεν θέλει μια ενωτική προοπτική στον ευρύτερο αριστερό, προοδευτικό χώρο και είναι απολύτως απαραίτητη αυτή η ενωτική προοπτική. Η στάση περιχαράκωσης από την ηγεσία του ΚΚΕ δεν βοηθάει να τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ