Τόσκας: Δεν θα γίνω σάκος του μποξ

Του Βασίλη Σκουρή

Σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις αποστέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους το μεσημέρι χθες, σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, σε στενούς του συνεργάτες, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον. «Καλό είναι να μετρήσουμε τα λάθη μας, αλλά καλό είναι να μετρήσουμε και τα βήματά μας, αν θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει κανένα παράπονο από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος -όπως συνηθίζει να λέει- είναι από τους ελάχιστους που αναγνωρίζουν το έργο του. Αντιθέτως εκτιμά ότι βάλλεται από συγκεκριμένη ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στις παρυφές της Κουμουνδούρου.

Είχε άλλωστε προηγηθεί η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επεισόδιο με τα τρία προσφυγόπουλα στο ΑΤ Ομόνοιας, με την Κουμουνδούρου να καταγγέλλει «διαρκή αστυνομική αυθαιρεσία με στήριξη σε ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ» και να ζητά «ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας» αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του υπουργείου, αν και ο Νίκος Τόσκας είχε διωχθεί επί δικτατορίας για την αντιχουντική του δράση. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων που δέχεται είναι η αλλαγή πολιτικής στο προσφυγικό και η επαναφορά στο προ Μουζάλα καθεστώς.

Δεν θεωρείται τυχαίο, άλλωστε, ότι στην πρόσφατη ερώτηση για την αστυνομική βία, τελευταία υπογράφει η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Ας έρχονταν στο Μαξίμου»

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» είπε ο Νίκος Τόσκας στον Πρωθυπουργό, όταν ο Αλέξης Τσίπρας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην ξαναγίνει χρήση χημικών κατά εργαζομένων. «Ας έρχονταν στο Μαξίμου, τι θα γινόταν;» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τους επικεφαλής της αστυνομίας και έδωσε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση χημικών σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το επεισόδιο.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα για τη ρίψη χημικών στους συνταξιούχους ζήτησε ο Τόσκας

Ανέλαβε την “πολιτική ευθύνη” για τα χημικά το υπουργείο – Απαγόρευσε τη χρήση δακρυγόνων

Ενόχληση Τσίπρα για τη χρήση δακρυγόνων στους συνταξιούχους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ