Συζήτηση για το ελληνικό χρέος σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συζήτηση για την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος με θέμα «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 16:00, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου αναφέρεται ότι «η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών ζητά «το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ

Η ΝΔ για τα επεισόδια: Αναλγησία, ανευθυνότητα και μικρότητα Τσίπρα 

Ιδιοκτήτης οίκου ανοχής στην Αγγλία: Δανείσαμε τα λεφτά στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ