Ο Βούτσης για τον Ερντογάν: Η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πολύ δυσμενή κατάσταση

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής», για το αν τον ανησυχούν, όσα είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα έλεγα πως όταν υπάρχει μια σταθερή και αποφασιστική αντιμετώπιση, με ανησυχούν λιγότερο απ΄ ότι στο παρελθόν». Και αυτό διότι, όπως πρόσθεσε, «η Τουρκία βρίσκεται πλέον σε μια πάρα πολύ δυσμενή κατάσταση».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής, «η Τουρκία είναι σε σταυροδρόμια και αυτό ενδεχομένως καθιστά κάποιους κύκλους επικίνδυνους, πλην όμως τα μεγάλα προβλήματα που έχει και στα νοτιοανατολικά της σύνορα και στις σχέσεις της με την Δύση και κυρίως στο εσωτερικό της, πιστεύω ότι θα την οδηγήσουν σε σώφρονες σκέψεις». Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «είμαι λιγότερο ανήσυχος από άλλες εποχές, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σταθεροί και αποφασιστικοί σε αυτά που λέμε και κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έντονη πίεση από την Άγκυρα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Η απάντηση του Τσίπρα στον Ερντογάν: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης

O Καμμένος για τον Ερντογάν:H αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ