Κρέτσος: Ανά πάσα στιγμή μπορεί υπερθεματιστής να χάσει την άδεια

Σε κανέναν δεν έχει χορηγηθεί άδεια, διαδικασία συνεχίζεται, εάν κάποιος έχει πρόβλημα με τα στοιχεία που παρουσίασε ή αν δεν καταθέσει την πρώτη δόση την Δευτέρα, ακόμη και για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τις τράπεζες, θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”. 

Μέσα στη διαδικασία υπάρχουν όροι και κανόνες που καθιστούν πιθανό, ανά πάσα στιγμή, κάποιος να χάσει την άδεια. Την Δευτέρα αναμένονται 82 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση, εάν κάποιος δεν τα φέρει θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως, το ορίζει η προκήρυξη στην παρ.8.4, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, σχολιάζοντας την πιθανότητα πρόβλημα που θα προκύψει σε τράπεζα να εμποδίσει υπερθεματιστή να καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση.

«Σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση που να λέει “αυτοί οι τέσσερις είναι πλέον οι νέοι καναλάρχες”… είμαστε σε μία διαδικασία που συνεχίζεται, με πολύ σοβαρά βήματα. Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες στο στάδιο των προδικαστικών προσφυγών … Εάν κάποιος έχει πρόβλημα με μία υποψηφιότητα που δεν έχει την επάρκεια των οικονομικών μέσων ή δεν μπορεί να αποδείξει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει αυτό το τίμημα, βεβαίως και θα εξεταστεί, η Επιτροπή θα αποφανθεί και θα φέρει ένα πρακτικό προς έγκριση ή απόρριψη», τόνισε ο κ. Κρέτσος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες.

Διαβάστε επίσης

Σταμάτης: Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα Atticagate και ένα Καλογρίτσας gate

Βαρεμένος: “Δεν θα επιθυμούσα να παίρνει ΜΜΕ κάποιος που έχει πολλά λεφτά

Αυλωνίτου: Διερωτώμαι γιατί ο έλεγχος των πόθεν έσχες δεν έγινε πριν από τον διαγωνισμό

 

σχολίασε κι εσύ